Volvo S60L avslöjad i Kina
2014-01-24

Volvo S60L avslöjad i Kina

Den nya, något längre modellen av Volvo S60 finns till slut på riktigt. Carnewschina.com har lagt ut en handfull bilder på den nya bilen, och dessa finns publicerade här.

Modellen kommer finnas till försäljning i slutet av året, och tros huvudsakligen behöva konkurrera först och främst med Audi A4L and BMW 3Li. Bilen är tillverkad i Volvos nya fabrik i Chengdu och kommer, åtminstone till att börja med, bara finnas tillgänglig i Kina. Det var bara tidigt denna månaden som de sista tillstånden kom på plats för att kunna starta tillverkning under fjärde kvartalet.

"Det sista steget i godkännandeprocessen är slutfört och därmed är alla nödvändiga licenser på plats", säger Volvos presstalesman Stefan Elfström till Di.

På senaste tiden har Volvo pratat mycket om deras ökade försäljning och starka tillväxt i Kina samt Europa.

Med denna nya modell och nya fabrik kan Kina komma att utgöra ett högt prioriterat fokus för biltillverkaren i den närmaste framtiden. Något som talar för det är det omfattande ansiktslyftet som Volvo gjorde på nästan hela sitt sortiment tidigare i år.

"..det är en global uppdatering. Så försöker vi alltid tänka. Men Kina är ju en jättemarknad för oss, så givetvis hade vi Kina med i beräkningarna då viktiga designbeslut togs i detta projekt." – Lars Falk, Volvos Designchef i Kina, automotorsport.se

Äldre modeller får till fördel för Volvo S60L gå till metallåtervinningen eller till museum alltså. Utöver det så har Volvo också avslöjat priser för deras 2014 modeller i en pressrelease som skrivits om på egmcartech.com.

Även om dessa priser kan fluktuera kraftigt i och med frakt, skatter och avgifter, och alla modeller inte nödvändigtvis kommer finnas tillgängliga i Sverige, så är det åtminstone en fingervisning för den som är på marknaden för en splitter ny volvo inom den närmaste tiden.

2014 - Alla rättigheter - Bilarenan.se