Upptäck Preems nya sökvänliga oljeguide
2014-10-08

Upptäck Preems nya sökvänliga oljeguide

Svårt att hitta rätt i oljedjungeln? Är du osäker på om du valt rätt sort för din bil? Med hjälp av svenska bensinmackskedjan Preems oljeguide kan du hitta rätt olja för just ditt fordon.

På Preems svenska webbplats finns en sökfunktion som underlättar för dig som kör personbil och lastbil att hitta rätt smörjmedel. Andra fordonstyper (exempelvis tung lastbil eller jordbruksmaskin) hänvisas till en annan, mer avancerad, söktjänst som levereras av Chevron Europe och om du söker lokalt är NB Oljor leverantören att kontakta.

I Preems sökfunktion kan du välja att söka antingen genom att uppge din bils registreringsnummer eller fylla i grundläggande fakta så som kategori (person- eller lastbil), fabrikat, modell och typ. Nyregistrerade fordon syns inte i systemet direkt och bilägare med nya fordon kan därför bli tvungna att använda den mer manuella funktionen. 

Efter att du har uppgett antingen ditt registreringsnummer eller nödvändig information visar Preem och Havoline Oil en rekommendation för vilket smörjmedel du bör använda. Därifrån kan du dessutom hitta en verkstad eller en station som säljer det valda smörjmedlet.

Utifrån informationen om bilmodell kan Preem upplysa dig om hur ofta du bör byta olja, vilken filtervolym din motor har och mycket annat. Rekommendationer finns även för bland annat vilken slags bromsvätska samt kylarvätska du bör använda.

För lastbilar finns även upplysningar om styrhus och spindelbulthus och relevanta smörjmedel för dessa.

2014 - Alla rättigheter - Bilarenan.se