I stan utan min bil – Stockholms bilfria dag
2015-07-22

I stan utan min bil – Stockholms bilfria dag

För att stärka det hållbara resandet i Stockholm arrangeras en bilfri dag den 19 september. Arrangemanget går under namnet I stan utan min bil, och anordnas som en del av Europeiska trafikantveckan.

Den bilfria dagen innebär att området runt Gamla stan och vissa delar av innerstaden kommer stängas för all biltrafik. Tanken är att inspirera stockholmare att lämna bilen hemma och välja alternativa färdmedel. Till exempel att använda lokaltrafiken, utnyttja stadens cykelbanor eller helt enkelt promenera.

- Stockholmarna får då möjlighet att uppleva innerstaden på ett trevligare sätt, säger trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) i ett pressmeddelande.

Stockholm stad kommer tillsammans med ett flertal företag och organisationer att anordna aktiviteter på Strömgatan under dagen. Bland annat kommer tjänstemän och politiker att prata med om miljöfrågor, och de erbjuder även möjligheten att prova på alternativa färdmedel som elcyklar, segways och lådcyklar. ¨

- Vi hoppas att den bilfria dagen väcker intresse för att använda alternativa transportmedel även i vardagen, säger Daniel Helldén.

Det här är ett spännande initiativ, om inte annat för att se hur Stockholms invånare reagerar på att tvingas lämna bilen hemma. Vi är ju trots allt på en miljövänlig uppåtkurva, och städer måste mer och mer gå mot en grönare transport för att säkra en hållbar utveckling.

För alla er med ärenden i Stockholm i september, markera datumet i kalendern och förbered er på begränsad framkomlighet under dagen. Vi andra får helt enkelt hoppas på bra väder för en härlig höstpromenad i huvudstaden.

2014 - Alla rättigheter - Bilarenan.se