F1 har blivit tråkigt –
2015-07-07

F1 har blivit tråkigt – "För lite risker"

I början på förra året skrev vi om att F1 riskerar att bli tråkigt "redan nästa år". Detta på grund av att däcken konstruerades på ett sätt som gjorde att de måste bytas oftare. Nu, ett år senare, uttalar sig den flerfaldiga F1 mästaren Niki Lauda om att precis detta har hänt, men av andra anledningar.

Niki Lauda är styrelseordförande för stallet i Storbritannien, och inför Storbritanniens GP är han mycket kritisk mot vad sporten har blivit.

– Det är för mycket kontroll, för många regler och det finns ingen karaktär, säger Niki Lauda till Bild. Den svåra gränsen och de stora riskerna har försvunnit.

Hans kritik baseras mycket på hur F1 bilar konstrueras idag. För att göra sporten intressant borde man förbjuda alla de elektroniska hjälpmedel som bilarna idag är utrustade med, så att förarna själva har ansvar för kopplingen. Men han menar samtidigt att man inte borde bortse från den tekniska utvecklingen. Bilarna borde göras mellan 5 och 6 sekunder snabbare per varv, och utöver det borde däcken göras bredare och bilarna designas för att se coolare ut.

– Det ska inte bli farligare, men riskerna bör vara större. Man ska inte minska på säkerheten, men när bilarna blir snabbare blir det mer spännande för både förare och publik.

2014 - Alla rättigheter - Bilarenan.se